טף הוא דגן עתיק שמקורו באתיופיה לפני כ-3000 שנים.
במשפחת הטף מספר זנים, כולם עשירים בסידן וברזל הנספגים בקלות.
קמח הטף הבהיר מתאים במיוחד למתכונים מעודנים כמו עוגיות. ניתן להשתמש בקמח טף בהיר כתחליף לקמח חיטה מלא ברוב המתכונים.
סימון תזונתי ל 100 גרם: אנרגיה 367 קק"ל
חלבונים 13.3 גר'
פחמימות 73.1 גר'
שומנים 2.4 גר' (שומן רווי 0.4 גרם)
סיבים 8 גר'
נתרן 12 מ"ג
ברזל 7.6 מ"ג
סידן 180 מ"ג