פרי הנזיר הוא מלון טרופי קטן שגדל בהרים הנידחים של דרום סין במשך מאות שנים. לפי האגדה, קיבל את שמו על שם הנזירים הבודהיסטים שטיפחו ותירבתו את הפרי לראשונה לפני כמעט 800 שנה. גידול פרי הנזיר נעשה בדרך מסורתית על הרים תלולים במטעים קטנים ומשפחתיים. במשך מאות שנים שימש הפרי ברפואה הסינית המסורתית לטיפול בכאבי גרון, עצירויות ונפיחות בבטן, אך הפך פופולרי במיוחד בזכות השימוש שלו כתחליף סוכר דל קלורית. אבקת מונק פרוט האורגנית של עתיד ירוק מתוקה פי חמש מסוכר רגיל, המתיקות הייחודית של הפרי מגיעה מנוגדי חמצון טבעיים ורכיב הנקרא מוגרוסיד המצויים בפרי ומעניקים לו טעם טעים ומתוק ללא הקלוריות של סוכר. האבקה ניתנת להמסה במים קרים וחמים ומומלצת להמתקת כל סוג משקה. אבקת המונק פרוט דלה בפחמימות ולכן מתאימה לתזונה קטוגנית ועבור כל מי שמחפש תחליף מעולה להמתקה ללא קלוריות. רצוי להשתמש באבקת פרי הנזיר למגוון רחב של משקאות ומזונות כמו משקאות קלים, מיצים, שייקים, קינוחים, תבלינים ושתייה חמה. בזכות עמידותו בטמפרטורות גבוהות ניתן לשלבו גם בדברי מאפה.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם אבקה:
אנרגיה 328 קל'
סך השומנים 2.4 גר' מתוכם חומצות שומן רוויות פחות מ-0.1 גר'
חומצות שומן טראנס פחות מ-0.5 גר'
כולסטרול 0 מ"ג
נתרן 33 מ"ג
סך הפחמימות 65.6 גר' מתוכם סוכרים 0 גר'
חלבונים 26 גר'
אשלגן 392 מ"ג